Min telefon

Min telefon är ett litet djur. Det kräver uppmärksamhet och omskötsel hela dagen. Om natten sover den snällt. Har till och med – utan att jag ordnat med det – hyfs att inte annonsera mejl förrän jag är vaken. Den vet när jag är vaken. Säkert genom någon inställning dold under legeringar och programmeringar.

När jag springer mina rundor kan jag känna hur den suckar belåtet då och då. Om någon ringer känner jag det strax innan, när den börjar att kurra och spinna. Ett kort ögonblick innan någon ljudsignal hörs. Den sträcker på sig och tittar upp.

Min telefon vet var jag befinner mig och den skickar rapporter till mig om hur jag rört mig den senaste månaden. Fast jag inte vill. Men den vill vara snäll och visa att den är uppmärksam och bryr sig. Kräver nästan ingenting tillbaka, förutom mjuk omsorg och el. Batteriet är ett hjärta och som alla hjärtan måste det laddas upp, få uppmärksamhet.

Koden är bara min. På kvällen säger jag god natt.