De gamla kedjorna ska bytas ut nu

Sweet, Jureskog, Brödernas, Bastard Burgers. Det heter de nya hamburgerkedjorna i landet. Idag kan vi även läsa i GP om ännu en uppstickare, som planerar att öppna två restauranger i Göteborg i höst. De heter Mister York , drivs av två unga killar och har hittills 14 restauranger. *

De marknadsför sig alla som “godare”. Samtligas priser ligger något högre, men folk betalar gärna mera. Approachen är även lite tuffare. De vill framstå som lite “rejälare”. Intressant.

De gamla jättarna McDonalds, Max, Burger King m fl. har sedan länge breddat sitt utbud med gröna sallader, eldostburgare och veganskt. Därför kan man inte anklaga dem för att bara sälja “skräpmat”. Det är något annat som skaver.

Men eftersom utbudet av nya hamburgerkedjor ökar för varje dag, känns det som att det de fyller ett hål på marknaden. Att människor faktiskt vill äta klassiska burgare drypande av fett och samtidigt betala lite mera. Men att människor har … längtat efter en ny kostym för det.

Hälsotrenden med tillhörande hälsosam mat och olika dieter, är på ständig uppmarsch. Jag gissar att det är ett parallellt spår till den nya trenden med hamburgerkedjorna. De kan inte vända sig till samma grupper dock. Kanske ser vi en polarisering även här.

Här är mina egna köttfärsbiffar med persilja. Goda även de.