#Vykortfrånsommarsverige

Nu mognar sädesfälten. Här står de raka och vackra och snart klara att skörda. När jag var barn kom mina morbröder hem och tröskade åt bönder runtom i trakten. De tog semester för att göra det och då var det höst. Jag och Helena åkte gärna med. Satt högt uppe på tröskan och rullade fram över åkrarna och sakta på landsvägen. Det luktade diesel, jord och kyla.

Nu har en ovanlig hetta slagit till över Europa, vilket gör att skördarna torkar bort. Det och kriget i Ukraina kan leda till svält i många länder. Det finns en stor oro för det. FN har ordnat ett möte mellan Turkiet, Ryssland och Ukraina för att ta fram en plan för att kunna skeppa ut spannmål från Ukraina. Turkiet berättar att länderna har kommit överens om att de ska ha ett gemensamt ansvar för att spannmålet ska kunna exporteras. Men ännu finns inget avtal.