Spännande val väntar

Idag när valet av ny partiledare har inletts skriver jag i rollen som ombud till vårt landsmöte den 28 juni. Vi har tre erfarna och kompetenta personer som vill kandidera till posten. Det är Johan Pehrson, Nyamko Sabuni och Erik Ullenhag. Snart kommer de att inleda en turné där de åker runt i landet och presenterar sig och vad de vill med sitt ordförandeskap. Till Göteborg kommer de den 5 juni kl:18.30 till hotell Rubinen på Avenyn. Jag kan tänka mig att det är många som vill komma dit och bilda sig en egen uppfattning.

Liberalerna är ett parti med ett stort behov av att reformeras. Från att ha varit statsbärande till att knappt klara 4%-spärren i valet till Europaparlamentet. Den nya partiledaren behöver vara  mycket tydlig i vad han eller hon vill. Mejsla ut vår berättelse om framtiden, det samhälle vi vill ha och få människor att förstå varför de ska välja Liberalerna och inte något annat parti.

Nu startar en öppen och demokratisk process i vårt parti. Alla medlemmar i mitt förbund Liberalerna i Västsverige ska få möjlighet att rösta i ett internt, rådgivande val. Detta kommer även flera andra länsförbund att göra som ett viktigt led i arbetet, där vi får möjlighet att lyssna både på kandidaterna och till medlemmarna.

Bilden av Liberalerna just nu är ett parti i stor kris. Men jag vill verkligen understryka att det är ett styrkebesked att kunna presentera tre så här bra kandidater! Vi kan även notera att flera andra mycket duktiga personer dessutom har tackat nej till att kandidera – valt att avstå! Detta bekräftar partiets potential! Liberalerna är inte ett panikslaget parti. Vi vänder nu blad och väljer en ny partiledare!

20190528_194436

Johan Pehrson. Född 1968

20190528_194605

Nyamko Sabuni. född 1969

20190528_194417

Erik Ullenhag. Född 1972

Facebook