Nästa träff är den 6 april

Nu har Liberalerna meddelat på fb-sidan att nästa träff som handlar om flyktingfrågan kommer att ske onsdag den 6 april kl:18.00-20.00 på Vinylbaren Trubaduren, Hönö.
Vi har bjudit in Leif Andersson från Migrationsverket. Han är form av verksamhetsexpert i Västsverige och kommer att prata om vad de nya lagarna som införts i mars innebär för kommunerna.

Just flyktingfrågan har visat sig vara den mest angelägna frågan för flest personer just nu och det är väldigt viktigt att bjuda in till möjligheter att få svar på sina frågor. Har du någon fråga du vill ställa, men inte har en chans att komma dit, så kan du mejla mig! Jag tar upp frågan och redovisar svaret här.

När det gäller flyktingfrågan och kommunernas ansvar att ordna boende till sin andel, så har ju det väckt mycket protester och oro. Hur kommer det att bli? Men även de som vill hjälpa till och underlätta har också hörts.
Oftast känner man oro så länge man inte vet vad som skall hända – eller innan man känner någon. En klassiker är ju att “jag vill inte har hit fler invandrare, men min kompis, han skall få stanna, för han är ju bra”.

Har du tänkt på vad många gånger följande händer när du åker tåg: En medpassagerare skall gå på toaletten eller köpa kaffe. Medpassageraren undrar då om du kan du passa hens väska medans hen går iväg en stund?
Jag har alltid undrat över hur det kommer sig att personen litar på just den som sitter bredvid och inte alla andra? Lite intressant.