Höstupptakt Liberalerna Öckerö

20160908_214316
Igår samlades vi i den kommunförening där jag är ordförande. Vi var flera stycken som valde att vika en lördag med fantastiskt sensommarväder, åt att diskutera hur vi skall jobba vidare med vårt fortsatta arbete i kommunen och vilka frågor vi vill driva.
img_20160910_225322

Sedan ett år tillbaka så har vi haft flera utåtriktade aktiviteter i kommunen, där vi bjudit in allmänheten att komma och lyssna, lära och diskutera aktuella frågor. Som om de som tigger, flyktingfrågan och hur Migrationsverket jobbar. Det har inte varit något partimöte, men Liberalerna har varit ansvariga. Det roliga är att detta har lett till att andra partier har “vaknat upp” och hängt på spåret att finnas där folk är, istället för att vänta på att folk skall leta sig in i ett låst kommunhus sena kvällar.
20160910_122814

Jag brinner för att hitta nya vägar och sätt att delta i vårt demokratiska samhälle. Alla vill inte sitta i en nämnd eller i en styrelse, så vi måste bredda arenorna där vi möts och pratar politik. Bara att bli inbjuden att få ställa sina frågor och lära sig nytt, är viktigt. Det kan för övrigt vara det första steget på någon  form av deltagande.

Att ordna kvällar med aktuella och angelägna ämnen kommer vi att fortsätta med. Redan den 13 oktober blir det äldrefrågor med Barbro Lennér-Axelsson. Hon kommer till Trubaduren och talar om äldres livslust. Att man kan bli deprimerad när man är gammal och alla kompisar gått bort, är något vi inte talar om så mycket. Det hjälper inte att det finns ställen att träffas på om du inte har den mentala orken att ta dig dit. Över lag så är det bra om vi talar mera om psykisk ohälsa och vad depressioner kan leda till.

Dagen blev lång, men vi lämnade Havskatten vandrarhem och konferens på Hönö, där vi höll till, med gott mod och glada miner. Som alltid när man tillsammans tagit sig igenom något med känslan att det går framåt!

För övrigt så är det idag 15 år sedan 9/11. En fasansfull dag – helt ofattbar. Vi kan ägna en stund idag åt att minnas vad detta terrordåd ledde till och vilken värld vi fått efteråt. Att arbeta med liberala frågor på ett lokalt plan är faktiskt en del i att arbeta för en bättre värld. En liberal demokrati är svaret. Tyvärr är det ett arbete på lång sikt för många länder.

20160909_105537

Vår nya tröja. Här kunde någon ha gjort ett bättre jobb med allt. Design, färg med mera, med mera. Ja, ja. Det är väl bara att önska ny utformning.

Facebook