#Valloggen 40/1

20180910_194857

Vardag efter valdag. Första gruppmötet efter valet och vi gick igenom hur valet har gått i Öckerö. Var vi har ökat och var vi har minskat. För varje distrikt och för varje val. Det ser ut som att vi behåller våra mandat i kommunen, men att det skett ett skifte hos de största partierna, där Kd gick om M.

S förlorade ett mandat  och Sd fick ett till. C kom inte in i kommunfullmäktige, men samlade ett ganska stort antal röster.

Vi planerade vad vi ska göra den närmaste framtiden – både inför förhandlingar om poster och för aktiviteter i föreningen.

På riksplan håller alla på och funderar så det kokar över vem som ska regera med vem och hur det ska gå till. Det är minst sagt ett komplicerat läge. Än så länge vet vi ingenting. Det är inte som det brukar vara, att man vaknar upp dagen efter valdagen och tänker att “Jaha, då styr dom nu”.

I Västra Götaland har Liberalerna endast ett enda riksdagsmandat. Och för hela landet är det oförändrat – 19 mandat. Men det ser ut som att Göteborg får två mandat i alla fall!

När vi samlades till valvaka igår kväll, så började vi med att tippa valresultat. Alla skrev på en lapp vad de trodde L:s slutsiffra skulle bli. Ikväll på gruppmötet gick vi igenom  lapparna. Ingen hade tippat på ett resultat under 7%. En kille som är ganska ny medlem undrade varför vi trodde att det skulle gå så bra? Mitt svar på den frågan var att vi alltid tror det! Därför att vi jobbat bra i valrörelsen och därför att vi mött många positiva kommentarer och därför att vi fått bra omdömen om Jan Björklund i partiledardebatter.

Nu siktar vi in oss på nästa val. Tills dess är det oceaner av tid.