Almedalen valet 2018

20180701_121137

Nu är vi på plats i Visby för Almedalsveckan! Vi fick en bra båtplats ända in vid trappan i hamnen mot ”centrum”! I och med att det är en liten båt, så fick den plats där det egentligen inte finns någon plats. Det blir en intensiv vecka, där jag kommer att lyssna på seminarier inom ämnena demokrati, religion och utbildning. Men det blir även en hel del om stadsplanering och byggnation.
Jag deltar bl a. i en panel om skolbyggnader på onsdag. I morgon är vi många liberaler som är på samtal om bostadspolitik med SABO.

Mitt fokus ligger på varför jag vill representera Liberalerna i riksdagen. Det handlar om att fler ska delta i samhället. Från att rustas för det i en bra kunskapsskola där alla ska lyckas på sina villkor till att alla ska kunna få ett jobb. Att vara en garant för den liberala demokratin med dess friheter. Vakta på att den inte smygande beskärs, i tider när många ropar på lagar om förbud för allt man ogillar, övervakning och ökad kontroll. Det finns en lockelse i det effektiva samhället och det låter bra med “ordning och reda”. Men landet är inget företag som ska skötas som ett sådant. I det tänkandet finns en önskan om att det ska vara lika för alla och ingen ska välja fel. Men vi är inte lika och vi måste få leva det liv vi önskar. Du ska få verktygen för att göra det – men du ska själv få välja hur du vill leva. Det du förkväver hittar nya vägar – alltid.

Det är så bra fortbildning att vara här. Lyssna till alla samtal, debatter, mingel och seminarier. Samt att träffa alla!

https://twitter.com/Parmaco_AB/status/1009386274841653248

Liberalernas dag är på tisdag!

Båten: WID 27 – made by Christer Westh