#Valloggen 23/15

20180824_205817

Liberalerna i Ale stod idag tillsammans med Alliansen utanför Coop Älvängen. En strid ström av fredagshandlare flöt förbi och en och annan ville byta ett ord.

Att det inte bara är lokala kandidater som står där kan vara förvirrande. Eller veta vilken valkrets man tillhör. Att det i år är nya valkretsar vet ingen annan än vi som står på riksdagslistan. Kanske är oviktigt för många också. “Nej tack, jag bor inte i  den här kommunen – jag bor i Lilla Edet” säger någon. Att då få förklara hur vår valkrets* ser ut är ju jättebra.

Coop ligger i ett relativt nytt centrum och det finns flera affärer på rad framför en stor parkering. Framför parkeringen är det ett bullerskydd mot motorled och tågbana. Att ha ett väl fungerande bullerskydd mot vägen är en viktig fråga i Ale. God kommunikation in till Göteborg har gjort kommunen attraktiv att bo i, när det går att hitta bra hus i gröna områden – och samtidigt jobba i Göteborg dit du kan ta dig enkelt och snabbt. Baksidan av det hela är att det blir en ljudvägg längs med hela bygden.

Efter några timmar i Ale åkte jag och Michelle och delade ut flygblad. Finns inget bättre sätt att få upp värmen på än att gå runt i raskt tempo och dela.  Önskar du komma igång med träningen? Ställ då upp i ett val!

Dessförinnan hade jag varit i Kungälv. Misslyckades dock med att sätta upp affischer där, när de sprack när jag försökte fästa dem runt de vässade pinnarna. Försökte länge och var besviken när det inte alls fungerade som jag hade tänkt ut. I Kungälv har de bestämt att affischer endast får sättas på skyltar på vissa gräsplatser.

I morgon kommer LUF till Hönö och alla kan träffa oss i Klåva från klockan tolv.

*Västra Götaland västra: Öckerö, Tjörn, Kungälv, Stenungsund, Ale, Lilla Edet, Lerum, Alingsås, Härryda, Partiell, Mölndal