Aktuellt

I min bok Åter i högervirvlar har jag samlat krönikor som har publicerats i de tidningar jag skriver i. Jag har mycket att säga om vår samtid och om den glidning vi ser idag av flera områden: rop efter förstatliganden, kontroll över individen och ett svagare försvar för dem som är socialt utsatta. Här har jag samlat ett antal artiklar som speglar ideologiska skiljelinjer och deras koppling till människors vardag. Under tre teman: Frisinnet, liberalismens roll och miljö.

Beställ den på annika@westh.se. Kostnad 70 SEK.

Seminarium om könsdysfori

Diagnosen könsdysfori har ökat med mer än 1500 procent de senaste åren. Finns det vetenskapligt stöd för denna diagnos? Hör debatt mellan Kajsa Ekis Ekman och Alexandra Ward Slotte. Debatten leds av Lars Leijonborg. Därefter kommenteras debatten av Mats Reimer och de liberala politikerna Cecilia Elving och Pär Lundqvist, under ledning av Annika Westh. Se annons nedan. Anmäl dig till info@frisinnadtidskrift.se Seminariet är online.

Demokrati är kostar och tar tid. Det är därför den är så bra. Jag skriver i VK om mitt huvudämne: demokrati.

Föreningslivets och det ideella arbetets betydelse. Jag skriver i VK

De bästa integrationsåtgärderna utförs av den ideella sektorn. Här skriver jag om idrottens och föreningens betydelse för bygden och för barnen. Det engagemanget är svårt att hitta någon annanstans. Illustrerad av min egen uppväxt i en idrottsklubb.

Stötta kvinnorna i Iran!

Nu har de kämpat i två månaders tid. Regimen bjuder ännu hårt motstånd och de berättelser som kommer därifrån är hårresande. Avrättningar av politiska fångar sker och igår fick vi höra om hur prickskyttar skjuter i ögonen på demonstranter. Det är så hemskt så det finns inga ord. Igår vägrade det iranska fotbollslaget sjunga med i nationalsången inför sin VM-match. Måtte regimen falla snart.

Det är nu ett år sedan talibanerna tog över makten i Afghanistan. Jag skriver om hur fattiga människor påverkats.

Jag var i Åsele i sommar och träffade människor. Deras bild av inlandet skiljer sig från den vi är vana att se i media. I Åsele är framtidstron stor.