Ha fler nationella prov istället!

Anna Ekström sänder en helt felaktig signal till lärare och elever i skolan när de nu vill halvera antalet nationella prov för att minska stressen för lärare och elever.

Ett sätt att minska stressen vore istället att öka antalet nationella prov, så att eleverna istället vänjer sig vid att man övar för att sedan pröva. Hela tiden – just för att det är viktigt att få med sig vissa fakta i livet. Det skall inte vara någon stor sak att skriva det man lärt sig. Det är det som måste förmedlas.

Ytterligare ett argument är att det är viktigt alla i landet får med sig rätt baskunskaper. Det blev ett förtydligande av innehåll efter den nya skolreformen, men som läget ser ut i landet måste alla medel användas för att stötta lärare och jobba för likvärdigheten. Continue reading

Årets sena timme

Någon sade en gång att “en oreflekterad erfarenhet är ingen erfarenhet”. Det stämmer nog. Att tänka igenom vad som hänt och hur det kunde bli som det blev är jätteviktigt. Jag tror att vi är många som tänker igenom vad som hänt inför det nya året. Det känns alltid som att alla får en ny chans då.

Framförallt har år 2017 för mig handlat om de politiska uppdrag jag har och partiets  arbetet inför valet nästa år. Vilket samhälle får man med Liberalerna? Det blir väldigt viktigt att berätta. Continue reading

Dags att vända på frågan i #Metoo

Hittills har över 80 000 kvinnor skrivit under metoo-upproret och det ser inte ut att ta slut. Varje dag ansluter ytterligare en bransch som vill sätta ner foten mot  sexuella trakasserier. Det vi ser är en revolution.  
Nu är det  dags att ta ett steg till och vända uppmärksamheten mot de som inte skriver under på detta – för de flesta håller såklart med!  Håller med om att det får vara nog med sexistiska kommentarer, kladd eller övergrepp. Vi borde fråga: Vem skriver inte under? Jag tror att av landets alla vuxna och unga så är de flesta motståndare till dumt uppförande mot kvinnor.
Metoo har fått  folk att inse att det jämställda samhället  ännu inte är genomfört – att det finns en misogyn och sexistisk kultur att jobba vidare med. Kampanjen har medvetandegjort de flesta på att detta ännu förekommer.  Trots över fyrtio års arbete och betydande framsteg, så verkar det vara en del som ännu inte har vett att uppföra sig som folk.

Continue reading

Ogilla förbudssamhället

Alldeles nyss klubbades en ny lag i riksdagen. Från och med den 1 februari blir det förbjudet att hålla mobiltelefonen i handen när du kör bil. Det är en åtstramning av den fyra år gamla lagen om hanterande av telefon i bilen. 

Att tala i telefon över lag skall dock inte bli förbjudet. Det går bra med hörsnäcka eller bluetooth. De flesta moderna bilar har detta  idag. Inom några år kommer vi även att ha sjävkörande bilar och du kommer inte alls att behöva bekymra dig över att hålla koncentrationen på vägen.

Hur fostrande och avskräckande är det då med lagar? Ja, det har visat sig att en lag  endast  är effektiv som stävjande mot brottslighet, om du riskerar att bli upptäckt – om det ligger  inom “ditt härande” för beteende. Den som tror att det är riskfritt att köra för fort någonstans, gör det. Ser man en polisbil närma sig, så saktar man ner. Continue reading