Lägg ner kommunala bolag!

_S4A6079

Foto: Jenny Blad

Vad är det som egentligen gör att vi gör det vi ska och hur ser våra drivkrafter ut?

Vi vet att du alltid i allt du gör måste ha syftet klart för dig. På ett jobb handlar det vanligen om att vi skall få en lön varje månad. Man måste ha pengar och för att få det så måste man ha ett kneg. Continue reading

Skratta inte åt Trump

20170216_172426

“Öst är öst och väst är väst och aldrig mötas de två”

Vi lever i olika föreställningsvärldar idag på många sätt. Tag bara Trumps senaste “grej”, när han igår sa “Look what happened in Sweden”. Ytterligare ett bevis på hans stollighet.  Att Trumps verklighetsbild skiljer sig från många andras står vid det här laget mycket klart. Han hittar på och väljer vad som faller honom in. Och inte verkar han bekymra sig över att folk blir upprörda eller att han har fel. Framförallt har han ett sällan skådat egocentriskt perspektiv.

Jag tycker att Trump personifierar hela trollindustrin.  Continue reading

Är Björklund populist?

 

20170215_104155

Jag saluför hårt att det spelar stor roll vad man säger och gör – om du har en roll som förebild i samhället. Goda förebilder behövs, för de sätter ribban för vad som är okej och inte.

Debatten går fortfarande hög efter Löfvens och Linds besök i Iran. Jan Björklund kritiserar att alla kvinnor (tror de var tolv stycken) bar sjal över huvudet. Vet inte om vi ens kan kalla det hijab, när de endast lade en sjal över huvudet? Löfven och Linde gjorde besöket för att jobba med utökade handelsförbindelser med Iran. Irans utrikesminister uttryckte sin glädje över besöket och sa att Iran välkomnar alla vänner, speciellt i dagar som dessa med en amerikansk president som infört inreseförbud för folk från bl a Iran.

Demokratier handlar istället för att kriga. Som liberal hejjar jag på Cecilia Malmström, som i detta nu har slutdebatt om handelsavtal med Kanada. Hon gör ett gediget arbete i EU med dessa frågor, som tyvärr har strandat gällande USA.

Att jobba med handelsförbindelser med Iran är bra. Att isolera landet i protest mot dess religiösa diktatur hjälper inte. De kan, likt Nordkorea,  lugnt fortsätta med förtryck och världen kan bara titta på. Iran är fjärde största exportland i Mellanöstern för Sverige. Continue reading

Trump är mitt skolexempel

“Kan vi inte börja med Trump idag?” Så låter det numera i klassrummet när lektionen skall starta. Alla mina olika elevgrupper är mycket intresserade av vad som händer i Vita huset sedan Donald Trump installerats där. Vi kan nu dag för dag följa vad han gör och analyserna och spekulationerna om hans nästa drag tar aldrig slut.  Och jag pratar såklart gärna om detta!

Det mesta Trump gör är förfärligt. Framhärdar med muren och gör sig ovän med ledare i andra länder. Som en bulldozer går han fram viss om sitt mandat att inte sväva på målet. Continue reading